
Kamu kurumunda iş makinesi operatörü olarak çalışan ortaokul mezunu 50 yaşındaki Hasan Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1989 yılında ailesinin geçimine katkıda bulunmak üzere Adana'ya çalışmaya gittiğini söyledi.
Adana'da, kardeşi kadar çok sevdiği Trabzonlu Ahmet Okur'la çalıştığını belirten Erdem, "Taş ocağında çalıştığımız gün bir kaya parçasını yerinden düşürmemiz gerekiyordu. Kepçe ile düşürsem altında kalma riskim çok büyüktü. Arkadaşım bana yardımcı olmak amacıyla kayanın üzerine çıkarak dinamitle patlatmaya karar verdi. Dinamiti yerleştirdikten kısa bir süre sonra, oradan inene kadar dinamit patladı. Arkadaşım feci şekilde can verdi" dedi.
Erdem, arkadaşının ölümünün kendisini çok üzdüğünü vurgulayarak, "Olay sonrasındaki gece rüyamda, arkadaşımın ölümüyle ilgili şiir yazdığımı gördüm. Sabah sakin bir kenarda rüyamda gördüğüm şiirin kıtalarını bir deftere yazdım. Arkadaşımın ölümüne kadar şiir yazma merakım yoktu. O talihsiz olaydan sonra gördüğüm rüya ile şiir yazmaya başladım" diye konuştu.
Bugüne kadar yaklaşık 60 şiir yazdığını dile getiren Erdem, "Aşırı sevindiğim ya da üzüldüğüm zaman ilham geliyor ve sakin bir köşeye çekilip şiir yazmaya başlıyorum" ifadesini kullandı.
- 8 yaşındaki kızı da vefat etti
Erdem, 8 yaşındaki kızını ise kalp hastalığı sonucu kaybettiğini anlatarak, şöyle devam etti:
"Kızımı mezara koyduktan sonra fotoğrafının arkasına, ölümünden duyduğum derin üzüntüye ilişkin şiir kaleme aldım. Şiiri aileme bile okumadım. Bir de arkadaşım için yazdığım şiiri kimseye okumadım. Onların acılarını yüreğime ve şiir defterime gömdüm. Biri kız, diğeri erkek iki çocuğum var. İkisinde de dikkat eksiliği sorunu mevcut. Onların sağlık sorunlarıyla mücadele ediyorum. Allah'ıma şükürler olsun, yaşamak her şeye rağmen güzel."
Artvin'de düzenlenen şiir yarışmalarında birincilik ödülleri kazandığını belirten Erdem, şunları kaydetti:
"Bugüne kadar ilimizin tarihini, kültürünü, örf ve adetlerini, sevinçlerini, üzüntülerini anlatan 60 şiir yazdım. Sadece, altı kıtadan oluşan 'Gör Be Artvin'imi' adlı şiirimi ezbere biliyorum. Bu şiirimi köydeki düğünlerde, festivallerde ve sevinçli ortamlarda okuyorum. Dinleyicilerin çok hoşuna gidiyor. Şiirim birçok televizyon ve radyo kanalında da yayımlandı."
Erdem, şiir yazdığını gören bazı kişilerin, 'iş makinesi operatöründen şair olur mu' söyleminde bulunduğunu ifade ederek, "Böyle söyleyenleri kafama takmadım. Şiir yazdığım zaman kendimi mutlu hissediyorum. Şiirlerimi ilerleyen zamanlarda bir kitapta toplamayı düşünüyorum" dedi.